Låt mig bara gå

RIKSTEATERN
Ett bekännelsedrama om att hitta vägen tillbaka.

Kawa, en kille i tjugoårsåldern, har befunnit sig under kriminalvårdens lupp ända sedan han som tonåring gjorde sig skyldig till en annan pojkes död under ett bråk på skolgården. Hans väg har varit krokig och han har tidvis återfallit i småbrottslighet. Räddningen under dessa tumultartade år har varit de återkommande samtalen med en kvinnlig psykolog som varit Kawas vägvisare mot en stabilare tillvaro.
Vi får möta två skådespelare i ett nära och tätt klassrumsdrama. Vi som publik bjuds in  i det allra sista mötet innan pappren ska signeras och som ger Kawa friheten över sitt liv tillbaka.
Men psykologen kräven att Kawa ringer ett sista viktigt telefonsamtal innan hon signerar. Det är ett samtal till hans egen mamma- en person Kawa heller skulle dö än behöva möta igen.
Pjäsen skrivs och regisserar av Loran Batti. Med en tonsäkerhet och autentsik dialog lyckas han me ddenna föreställning sätta ljus på aktuella teman som våld och droger, något som idag är en något som idag är en verklighet på många skolor.

Loran Batti debuterade som dramatiker 2023 med “Sehol” på Gottsunda teater och arbetar just nu med sin första dokumentärfilm som utspelar sig i Gottsunda. Han har tidigare haft residens på Riksteatern och vunnit poesitävlingen “Ortens bästa penna”. “Låt mig bara gå” blir hans regidebut. Huvudrollen spelas av Srdjan Nedzipovski, som senast var med i För evigt med “Ison & Fille” på Riksteatern.

En föreställning för åk 7-9 och gymnasiet.

Kontaktuppgifter

Teaterkonsulent
Agneta Svens

Riksteatern Gävleborg
Box 857
801 31 Gävle

Telefon: 070 – 375 19 94

Mail: agneta.svens@riksteatern.se

Pressbilder

Period: 30 sept – 6 december 2024
Pris skolföreställning: 6 000 kr
Pris för 2 st föreställningar samma dag och lokal:
10 000 kr

Scenkonstportalen

Manus och regi: Loran Batti
Scenografi och kostym: Jenny Kronberg

Teknisk information

Målgrupp: 13 – 15 år
Publikantal: 30 barn
Spelyta: 4 x 4 meter
Takhöjd: 2,5 meter
El: 2 x 10 Amp
Speltid: 60 minuter
Bygg/rivtid: 2/1,5 timmar
Bygg och bärhjälp: Ej nödvändigt
Mörkläggning: Gärna
Medverkande: två skådespelare
Övrigt: Föreställningen kräver att vi kan möblera om i klassrummet.