Fanzine – Absract Dreams

PAMELA NILSDOTTER
Skapande skola och medskapande process inom bild och form

Möt konstnären Pamela Nilsdotter och gör ett  fanzine – som är en egen/handgjord tidning i en mindre upplaga och speglar
ett ämne som den hängivna gruppen vill framföra.

Som de flesta vet är rösten ett starkt vapen. Rösten har ord men rösten kan också vara en bild. Hur vet man vad en bild säger?

Vi gör ett gemensamt fanzine, blandar ord och bilder, pratar om betydelsen och jobbar efter det tema ni i gruppen kommer överens om. Innehållet kan spegla något poetiskt, något historiskt eller kanske något politiskt, ni bestämmer.

Vi träffas vid fyra tillfällen:

Första gången ska vi göra ett besök på Gävle Konstgrafiker där ni får lite historia och info om  trycktekniker. Ni får själva prova på att trycka med gamla typer som man gjorde förr i tiden, då man för hand satte bokstav för bokstav och sedan tryckte texten. Det var innan datorernas tid.

Nästkommande gånger träffas vi enlig överenskommelse och bildar först en ”redaktion”,  vill du göra bilder får du vara i bildgruppen, vill du koncentrera dig på texten får du skriva. Fanzinet kommer att spegla allas tankar och originalet blir gruppens gemensamma verk. Det kommer att digitaliseras och går då att printa i flera exemplar. Projektet riktar sig till alla åldrar, jag jobbar utifrån den närvarande gruppen.

 

Om konstnären:

Pamela Nilsdotter är bildkonstnär, verksam vid Gävle Konstgrafiker som är en grafisk verkstad där hon trycker sina bilder. Där finns också en liten avdelning med boktryckeri. Under flera år har Nilsdotters nyfikenhet dragit iväg med henne för att undersöka andra länder, här har hon deltagit i utställningar och jobbat mycket med barn och konst.

 

 

Kontaktuppgifter

Erik Anderman

verksamhetsutvecklare – konst

072 575 31 68

erik.anderman@regiongavleborg.se

Medverkande: Pamela Nilsdotter

Teknisk information

Pris: 14.350:- + moms
Allt material ingår

Träffar: 4 st x 120 min enligt överenskommelse.
Antal deltagare: max 15 elever