Dansa, lyssna, läsa – Knacka på!

KULTUR GäVLEBORG
Hur gör man egentligen för att dansa en bok?

Tänk er en röd ryggsäck fylld med; en bok, en gul vattenkanna och annan rekvisita, en cd med specialkomponerad musik, en metodhandledning som visar hur man kan använda materialet. Det är bara att låna hem ryggsäcken och köra igång – på förskolan, på biblioteket eller hemma.

Dansa, lyssna, läsa – Knacka på! är baserat på Anna Clara Tidholms uppskattade bok Knacka på! som är en bok full av dramatik för ett litet barn. Materialet innehåller nyskriven musik av Björn Börjesson och scenografi av Kajsa Alman. Koreografen Sophia Färlin Månsson har tillsammans med barn på förskolor och pedagoger tagit fram en metodhandledning med tips.

Knacka på! har en poetisk text vilket stimulerar till språk och rytm. Att dansa och röra sig till boken kan ses som ytterligare en dimension i det lässtimulerande arbetet. Projektets syfte är att stimulera till språkutveckling för små barn samt att på ett lätt sätt inspirera pedagoger och andra att använda musik och dans i sitt möte med små barn. Väskorna med sitt innehåll är placerade på kommunbiblioteken i länet för gratis utlåning.

regiongavleborg.se/kultur/tvarperspektiv/barn-och-unga/lasframjande/knacka-pa2/

Kontaktuppgifter

Tinne Wennerholm, verksamhetsutvecklare bibliotek

E-post: christine.wennerholm@regiongavleborg.se

Telefon: 070-600 72 46

Lotta Hellsten, producent musik

E-post: ann-charlotte.hellsten@regiongavleborg.se

Telefon: 070-516 59 57