Dansa, lyssna ,läsa- Knacka På – Språkutveckling i förskolan

Utveckla språket med musik, rytmik och dans!

Gul dörr
Använd den underbara boken Knacka på av Anna-Clara Tidholm för att arbeta språkutvecklande med musik, rytmik och dans. Bokens olika dörrar tar oss med på äventyr där vi leker med språket, ramsar och upplever rytm, puls och tempo i musiken. Ett sätt att konkret låta barnen känna och uppleva språket, rytmen och musiken med kroppen.

Tecken, bilder, rörelser och musik stärker kopplingen till orden medan vi upplever en kanske redan välkänd bok på ett nytt och spännande vis.

I paketet ingår en handledning, musik, beskrivning av rekvisita som kan vara lämplig och knacka-på- ramsan. Vi beskriver kopplingen till förskolans läroplan och varför rytmiken är så viktig för språkutvecklingen. Vi kommer även med några förslag på hur ni kan arbeta vidare i enlighet med läroplanen utifrån det uppstartade arbetet med att dansa Knacka på.

Det ni behöver ordna är endast boken Knacka på, som kan lånas (dessutom på flera olika språk) på biblioteket. Samt rekvisitan som ni önskar arbeta med. Samla barnen, starta musiken och följ handledningen mot ett spännande, språkutvecklande och roligt äventyr

Kontaktuppgifter

Lotta Hellsten, producent Kultur Gävleborg
070-516 59 57
ann-charlotte.hellsten@regiongavleborg.se

 2021
1 september – 1 december

Pris för 3 månader
Inom Gävleborg 500:-

Utom Gävleborg 1500:-

 

Teknisk information

Vad ingår i priset?
Länkar till musiken ,handledning, beskrivning av rekvisita, förslag på vidareutveckling av materialet samt kopplingen till Lpfö.
Handledning kommer även att finnas på finska, engelska samt arabiska senare i vår.