Berätta! Berätta!

HäLSINGLANDS MUSEUM
En upptäcktsresa bland Lena Sjöbergs illustrationer. Med högläsning, finurligheter och övningar.

Välkomna till Hälsinglands Museum och Lena Sjöbergs utställning Berätta! Berätta!
23 september – 30 mars 2024.

Under höstterminen 2023 och vårterminen 2024 arbetar Hälsinglands museum med pedagogik utifrån Lena Sjöbergs bilder, som nu visas i utställningen ”Berätta! Berätta!”. Vi vill kunna erbjuda barn en fin konstupplevelse men också stimulera barns egen läsning och läsupplevelser.

Följ med in i utställningen på en upptäcktsresa bland Lena Sjöbergs illustrationer, högläsning, finurligheter och övningar.

Och vad gör vi i utställningen?

• Vad har du bakom ryggen? Rita egna figurer utifrån boken,eller göm en hemlig sak bakom Din rygg. Kan Dina kompisar gissa vad det är? Är det en osynlig gitarr? Visa med hela kroppen, men kom ihåg att du måste vara tyst som en mus. Förresten, vilka ord hittar du som rimmar på mus? Hus? Ljus? Finns det fler? Lägg ett rim-memory.
• I huset där jag bor – bor en detektiv. Men var? Kan du lista ut vilken som är en inbrottstjuv? Vad bygger uppfinnaren i den rosa lägenheten? Vilka länder tror du att familjen med flaggorna har besökt? Om du bodde i huset, vilka skulle du vilja hälsa på?
• Tänk om… – Tänk om jag var spindel och du mitt spindelbarn. Eller – Tänk om vi var skräcködlor med horn och långa svansar – Hur skulle vi låta då?
Fler böcker att upptäcka är bl.a Cirkusloppor på luffen, Brevet från mig, Under ett rabarberblad & Vargsången.

Tidsåtgång 40-60 minuter.
Förskoleklass – åk 4.

Är vägen till Hälsinglands Museum för lång, kan vi komma ut till Ditt klassrum och läsa några av Lenas böcker, lägga rim-memory och gå på upptäcktsfärd i “Huset där jag bor”

Kontaktuppgifter

Cecilia Olsson, 070-372 89 52.
cecilia.olsson@hudiksvall.se