Alla orden inuti

RIKSTEATERN
Ett omtumlande relationsdrama om att välja ärlighet framför ensamhet.

Av misstag anmäler sig Mio till en retorikkurs på sin nya skola. Men saken är den att Mio stammar. Han har gjort allt för att dölja sitt talfel för sina nya kompisar och inför hans stora förälskelse, klasskompisen Laura. Glappet mellan den han försöker vara; en tystlåten avspänd rebell – och den han egentligen är; en osäker och kärlekstörstande kille – är en obekväm plats att leva i. Och hemligheten tär på honom. Mio har ägnat all energi åt att utforma olika strategier för att slippa tala, och plötsligt befinner han sig i en situation som kommer att kräva just det av honom. Den muntliga redovisningen på retorikkursen närmar sig – Mio kommer att behöva tala. Inför Laura, klassen, världen.

Alla orden inuti är en klassrumsföreställning med tre skådespelare. Med en stor träffsäkerhet har Ellen Knutas lyckats skapa en berättelse om förälskelse, vänskap, musik och hemligheter som för tankarna till ”Fucking Åmål” och ”SKAM”.

Ellen Knutas har skrivit manus och är nyutexaminerad dramatiker från Stockholms Konstnärliga högskola. Alla orden inuti är hennes debut som dramatiker. För regi står Karl Sehldal, som har lång erfarenhet av barn- och ungdomsteater.

Riksteatern i samarbete med Estrad Norr.

Kontaktuppgifter

Teaterkonsulent
Agneta Svens

Riksteatern Gävleborg
Box 857
801 31 Gävle

Telefon: 070 – 375 19 94

Mail: agneta.svens@riksteatern.se

Riksteatern: Lisa Croall, lisa.croall@riksteatern.se
Telefon 070 – 388 27 70

Period: 10 mars till 25 april 2025
Pris: 6 000 kr

Scenkonstportalen

Arrangörstrailer 

Manus: Ellen Knutas
Regi: Karl Seldahl

Teknisk information

Målgrupp: 11 – 13 år
Publikantal: 30 barn
Spelyta: 8,5 x 6 meter
Takhöjd: 2 meter
El: 2 x 10 Amp
Speltid: 50 minuter
Bygg/rivtid: 2/ 1,5 timmar
Bygg och bärhjälp: Behövs ej
Mörkläggning: Behövs ej
Medverkande: tre skådespelare + 1 tekniker