Regional samverkansgrupp för barnkultur 21 maj

22 april, 2024

Två gånger per år träffas vi som arbetar med barnkultur för att möta kollegor, dela med oss om vad som sker hos de regionala kulturaktörerna och hos kommunerna och för att kunna lyfta frågeställningar man annars kanske är ensam om att hantera. Vi rör oss runt i länet och möter olika kommuner och aktörer i sin hemmaarena. Nästa gång ses vi på Länsmuseet Gävleborg.

Vi ses i hörsalen på Länsmuseet Gävleborg i Gävle för gemensam fika som finns serverad från 9:30.
Förmiddagen spenderas med att höra Matilda Wiklander Palmertz berätta om sin roll som verksamhetsutvecklare inom hemslöjd specifikt mot barn och unga. Matilda kommer också sätta slöjd i våra händer!
Innan lunch tar vi ett varv då vi berättar vad som händer hos oss, som kommun eller som kulturaktör. Har vi upplevt spännande utbud, kommande svårigheter, erfarenheter som gjorts.

På eftermiddagen kommer vi ha fokus på världsarv.
Britta Hans-Ers berättar om Gästgivars nya satsning för att möta fler barn och unga och kommer inhämta er kunskap och erfarenheter kring utbud för skolan. Passa på att diskutera hur länets barn bäst får uppleva Världsarvsgårdarna!

Elisabet Olinder kommer i sin roll som världsarvspedagog berätta om hur man tar med sig världsarvsgården hem med hjälp av lärarhandledning.

Marcus Strand, enhetschef på Kultur Gävleborg kommer kort berätta om förändringar inom Kultimeras styrgrupp.
Dagen avslutas ca 16:00

Varmt välkomna att meddela om det är något specifikt ni vill att vi diskuterar eller att vi lyfter.

Och varmt välkomna till Länsmuseet Gävleborg!

Anmälan sker till tina.lindberg.claeson@regiongavleborg.se innan 16 maj.