Besök vårens utbudsdag!

20 april, 2021

Från och med 20 april kommer nytt utbud och föreläsningar presenteras på www.kultimera.se/utbudsdagenvar2021!

Ni får se presentationer från Arkiv Gävleborg, Folkteatern Gävleborg, Hälsinglands museum, Länsmuseet Gävleborg, Riksteatern Gävleborg, Litteraturhuset Trampolin, Gävle Symfoniorkester och olika verksamheter på Kultur Gävleborg.

Precis som förra året finns även inspelade föreläsningar.

Khazar Fatemi arbetar som journalist och dokumentärfilmare. De senaste åren har hon rapporterat från ett 20-tal länder, framför allt konfliktstater som Syrien, Irak, Afghanistan, Colombia och Myanmar.

Khazar tilldelades 2020 Svenska Unescopriset   för sitt outtröttliga engagemang för kulturarv i fara. Med sin dokumentärserie ”Kultur i farozonen” och den efterföljande föreläsningsserien har hon axlat en viktig roll som folkbildare, både för barn och vuxna. Khazar reste under Kulturarvsåret 2018 runt i Gävleborg och besökte flera skolor i länet och mötte ett stort engagemang bland eleverna.

Vid sidan av sitt arbete på Sveriges Television har Khazar det senaste 13 åren även rapporterat för bl.a. Huffington Post och CNN. Idag är hon fortsatt aktuell med sin föreläsning “Kulturidentitet och tillhörighet” som bygger på dokumentärserien “Kultur i farozonen” där hon följer människor som kämpar i olika delar av världen för att bevara den kultur som så tydligt är kopplad till deras identitet. Under föreläsningen tar hon upp olika exempel genom att visar olika klipp, prata om kulturens och kunskapens roll och betydelse, samt kopplingen till identitet och känsla av tillhörighet.

Khazars föreläsning kommer finnas tillgänglig till 20 maj. Så passa på!

Är du pedagog?
Under fliken ”Utbud” på www.kultimera.se finns lärarhandledningar, information och ibland även filmtrailers från den konst- och kulturupplevelse ni ska möta med era barn och unga.
Gör din verksamhet rik på upplevelser och lär ut om alla olika sätt att uttrycka sig på! 

Ingen anmälan krävs!
Länken till utbudsdagen är fritt att sprida bland pedagoger eller tjänstepersoner som arbetar med kultur i Gävleborgs län.
Passa på att dela med era referensgrupper.

Nytt utbud från scenkonsten släpps den 20 april 2021 och kan beställas fram till den 11 maj 2021 och finns sammanställda under ”läs mer” under scenkonstens presentationsfilm.
Övrigas utbud finns öppet antingen året runt eller under angiven period på www.kultimera.se.