MIK i förskolan – Demokratiutveckling för yngre barn

6 juli, 2020

I Gävle kommuns förskolor pågår ett pilotprojekt där barn med kameran som verktyg lär sig att spela in, avläsa och kritiskt förhålla sig till bilder. Dessa förmågor är på många sätt grundläggande, men inte självklara, för barn som växer upp i dagens digitaliserade samhälle. Nu bjuder Gävle kommun och Region Gävleborg in till en inspirationsdag på temat medie- och informationskunnighet i förskolan.

“Den här dagen fokuserar på demokratiutveckling för yngre barn i form av förmåga att uttrycka sig konstnärligt och kreativt, men också hur de kan förstå mediala uttryck och dess förutsättningar. Vad är egentligen en bild? Vems är den och vad kan jag göra med den?  Hur ger vi barn verktyg redan i förskoleåldern för att kunna växa upp och bli demokratiskt fungerande individer, med förmåga att både ta in, kritiskt granska och påverka sin samtid och framtid?”

Du som inte kan delta på inspirationsdagen kan ta del av materialet på sidan i efterhand.

Plats: Digitalt
Datum och tid: 26 mars klockan 08.30-12.00

Sista dag för anmälan är 20 mars.

Läs mer och anmäl er här och sprid gärna till fler!

Kontakt:

Henrik Harrysson, verksamhetsutvecklare film, Region Gävleborg

026-53 11 89, 072-200 01 04, henrik.harrysson@regiongavleborg.se

Erika Engvall Stefansson, lokal utvecklingsledare, Gävle kommun

026–17 82 67, 076-518 75 09 , erika.engvall_stefansson@gavle.se

Anna Sohlman, Forum för visuell praktik och filmproducent

0708-631211, sohlman@hinden.se