Traveling John

JOHN DUNSö
Amerikansk singer-songwriter/folk/pop med berättandet i fokus

Med melodiska plock-gitarrer, hjärtskärande texter och underhållande mellansnack har Traveling John gjort sig känd för att beröra sin livepublik. Musiken kan beskrivas som amerikansk singer-songwriter/folk/pop och alltid med berättandet i fokus.

John Dunsö a.k.a. Traveling John valde att sätta allting på paus i livet, för att ge sig ut i världen och skriva musik. Med sin gitarr och inspelningsutrustningen i sin ryggsäck åkte han omkring i Nord- och Sydamerika i tre år. Platserna och människorna han träffade blev till låtar, som han tog med sig hem till Sverige där dom spelades in och gavs ut på debutalbumet ”Traveling John”.

Med sig har han musikerna Anne Marte Eggen på bas och sång samt Sofia Janninge på percussion, sång och fiol.

 

John Dunsö, tidigare gitarrist i popbandet Billie the Vision and the Dancers har sedan avhoppet skördat stora framgångar med soloprojektet Traveling John. Över 4 miljoner streams på Spotify, besök i både TV4 Nyhetsmorgon och SvT samt flera låtar på radiorotation.

Traveling John har spelat i stora delar av Sverige. Allt från flertalet utsålda kvällar på Victoriateatern i Malmö, Skärgårdsfesten i Karlskrona till Sommarunderhållningen i Göteborg

 

”Traveling John lyckas med konststycket att tysta en aula fylld med åttondeklassare. Vad är hemligheten? Det hela är mycket enkelt: sångerna. Det är allmänmänskliga texter som berör. Inte ens högstadieungdomarnas sköldar av fasad kan skydda. Sångerna doftar av vemod och nostalgi. Det hela är mycket lyckat. Vi vill alla resa iväg med John.”

– Lärare Jonathan Carlemar – Bokelundsskolan, Sölvesborg

 

 

Kontaktuppgifter

Margareta Norberg, producent Kultur Gävleborg
070-5155982
margareta.norberg@regiongavleborg.se

Spelperiod: Hösten 2023 (vecka meddelas senare)

Pris
Skol: 6.500 kr
Off: 12.000:-

Information om produktionen
Genre:  amerikansk singer-songwriter/folk/pop 
Medverkande:
John Dunsö – Sång/gitarr, Anne Marte Eggen – bas och sång, Sofia Janninge – percussion, sång och fiol.

 

Teknisk information

Målgrupp: 12 – 19 år
Publikantal:
120 personer (lite beroende på lokal)
Lokal:
Aula eller samlingssal eller liknande
El:
230 V
Speltid:
ca 40 minuter (eller enligt överenskommelse)
Byggtid/rivtid:
90 min / 60 min
Mörkläggning:
Inget krav