Sova vaken

RIKSTEATERN
Storslagen opera i litet format för lågstadiet

Guns föräldrar bara grälar. Till slut leder grälen till skilsmässa och Gun bekymrar sig över vilken förälder hon ska bo hos. Och ska föräldrarna träffa nya partners? Är det hennes fel att de skall skiljas? När hennes katt Majs en dag inte hämtar Gun efter skolan blir hon rädd – har katten försvunnit som pappan gjorde? Men han har stått där hela tiden visar det sig. Och han kommer alltid finnas kvar. Allt Gun känner och tänker men inte vågar uttrycka, det uttalar Majs. En talande katt.

Sova vaken är en operaföreställning för lågstadiet. Med en historia som alla kan relatera till – att vara rädd för det okända och att söka tröst i något tryggt och beständigt.

På scen får vi se en sopran och en mezzosopran. De gestaltar flickan Gun samt hennes katt Majs. Mamman och pappans roller är förinspelade och framförs av en kvinnlig respektive en manlig kör. Till detta läggs den förinspelade symfoniorkestern som med alla sina olika instrument skapar en mäktig känsla. Trots det lilla formatet utlovas en riktigt storslagen musikalisk upplevelse!

Musiken är skapad av den amerikansk-svenske kompositören Daniel Nelson. Librettot är skrivet av dramatikern Irena Kraus och för regi står Gustav Englund.

Riksteatern i samarbete med Kungliga Operan – Unga på Operan.

Kontaktuppgifter

Teaterkonsulent
Agneta Svens

Riksteatern Gävleborg
Box 857
801 31 Gävle

Telefon: 070 – 375 19 94

Mail: agneta.svens@riksteatern.se

Period: Hösten 2022
Pris skolföreställning:  9 000 kr
Offentlig föreställning: 11 250 kr

Riksteaterns Scenkonstportal

Kompositör: Daniel Nelson
Librettot: Irena Kraus
Regi: Gustav Englund

Teknisk information

Målgrupp: 6 – 9 år
Publikantal: 100 personer
Lokal:  11 x 8 meter, 3 meter takhöjd
El: 1 x 16 Amp
Speltid: 30 minuter
Bygg/rivtid: 180/60 minuter
Bygg och bärhjälp: 2 personer
Mörkläggning: inget krav
Medverkande: två personer