Nätet

PROFILTEATERN
Nätet - barnrys från 10 år, en skräckföreställning

Nätet är en nyskriven skräckföreställning av Profilteatern – denna gång för en ny målgrupp. Vi lovar en spännande och alldeles lagom ryslig upplevelse för barn från 10 år!

Agnes är en stjärnförfattare vars debutbok blev en stor försäljningsframgång. Nu ska hon försöka sig på den svåra konsten att följa upp succén. Felix är en illustratör och konstnär som har fått i uppdrag att illustrera Agnes nya bok – en rysare för ungdomar. Agnes och Felix har aldrig tidigare träffats, dessutom har Agnes drabbats av skrivkramp och hennes deadline närmar sig. När Agnes nämner att det i hennes släkt finns en stuga som ingen vill ha väcker det Felix nyfikenhet. Vore inte det den perfekta miljön för att skriva en spännande bok? Agnes går motvilligt med på att åka dit. Hon har inte varit i stugan sen i tonåren och hennes minnen därifrån är minst sagt skrämmande. Nu sitter de ändå tillsammans i en bil på en gropig grusväg på väg mot den ensligt belägna stugan. Vad de inte vet är att de är på väg mot ett äventyr och en historia de inte hade kunnat drömma om!

Profilteatern har i snart 20 år arbetat med temat skräck, men hittills uteslutande för en vuxen publik med 15-årsgräns. Den här gången har vi skapat en upplevelse för barn från 10 år och uppåt. Scenografen Ulla Karlsson skapar som alltid ett spännande rum för berättelsen och musiken komponeras av Jonas Holmberg som tidigare bland annat skrivit musiken till våra våra spöksuccéer En kvinna i svart och Tillbaka innan midnatt. Nätet är en  ryslig pulshöjare för barn om hur en berättelse kan skriva sig själv.

Kontaktuppgifter

Teaterkonsulent
Agneta Svens

Riksteatern Gävleborg
Box 857
801 31 Gävle

Telefon: 070 – 375 19 94

Mail: agneta.svens@riksteatern.se

Pressbilder

Period: Vecka 8, 45-46
Pris skolföreställning: 11 000 kr 
Pris 2 st föreställningar samma dag och lokal:
19 800 kr

Profilteaterns hemsida

Manus: Jan Karlsson
Regi:
Jan Karlsson
Dramaturgi: Tora von Platen
Scenografi och kostym: Ulla Karlsson
Ljussättning och teknik: Martin Ogland
Attribut och rekvisita: Jacob Petersson
Musik & ljudläggning: Jonas Holmberg

Teknisk information

Målgrupp: 10 – 12 år
Publikantal: 50 barn, ca två klasser
Spelyta: 8,5 x 5 meter
Takhöjd: 3,5 meter
Scenyta: 10 x 10 meter
El: 2 x 10 Amp
Speltid: 50 minuter
Bygg/rivtid: 180/60 minuter
Bygg och bärhjälp: 2 person
Mörkläggning: Krav
Medverkande: två skådespelare och en tekniker
Övrig teknisk information:
Scenmått 10 x 10 m innefattar publikplatser. Profilteatern har med platser för ca 30 st.