Min allra bästa vän

MOLIèREENSEMBLEN
En roadmovieinspirerad show om vänskap. Om att inte vilja släppa och att ibland inte kunna se den som är precis bakom en. Om att leta efter någon men hitta sig själv.

INANNA OCH EVA ÄR BÄSTA VÄNNER. En dag måste Eva flytta. Efter en incident i klassen blir det outhärdligt. Inanna reser iväg för att hitta Eva. Resan förändrar Inannas syn på sig själv och andra. Inanna lär sig att vänskap förändras och man kan vara vän med flera. BFF är bara ett fånigt påhitt av folk som vill sälja grejer. Vara kompis räcker. En oväntad person ger Inanna rådet att skriva ner allt hon känner i en bok istället för att slåss och skrika när hon blir arg. Hon skriver Inannas fantastiska resa till Alvesta. Hon får läsa upp boken i klassen och alla skrattar. Den är verkligen rolig. Men att den är sann, det vet bara en … eller några få.

I EN VARDAG DÄR BFF (Best Friends Forever) är viktigare än allt, är det svårt för den som inte har någon. Min allra bästa vän handlar om Inanna 10 år som kanske inte är världsmästare på att hantera känslor och aggression. Bästisen flyttar och hon klarar inte av ensamheten i skolan, och alla maktspel. Hon ger sig av på en farlig strapats för att hitta sin bästis. Hon upptäcker att BFF visst bara är ett fånigt påhitt. Vänskap är så mycket större än så och ibland ser man inte de vänner man har, precis bakom sig.

7 minuters utdrag ur föreställningen 

Kontaktuppgifter

Teaterkonsulent
Agneta Svens

Riksteatern Gävleborg
Box 857
801 31 Gävle

Telefon: 070 – 375 19 94

Mail: agneta.svens@riksteatern.se

Pressbilder

Period: Vecka 48
Pris skolföreställning: 13 000 kr
Pris för 2 st föreställningar samma dag och lokal:
23 500 kr

Molièreensemblens hemsida

Manus: Amanda Klasa Fornhammar
Regi: Ulf Evrén
Scenografi: Johanna Oranen
Kostym: Johanna Oranen
Ljuddesign: Tina Paulson
Ljusdesign: Lina Benneth
Regiassistent: Fabian Hedlund

Teknisk information

Målgrupp: 7 – 12 år
Publikantal: 90 barn
Spelyta: 6 x 5 meter
Takhöjd: 2,7 meter
El: 2 x 10 Amp
Speltid: 50 minuter
Bygg/rivtid: 2,5/1,5 timmar
Bygg och bärhjälp: Ja tack, en person
Mörkläggning: Gärna
Medverkande: två skådespelare