LIV – En Science Fiction-komedi

FOLKTEATERN GäVLEBORG
En science Fiction-komedi

På en avlägsen planet i ett annat solsystem, har invånarna levt slut på planetens resurser och måste nu lämna den för att hitta en ny. De har tagit sikte på Jorden, med planen att infiltrera dess invånare och på sikt ta över planeten. Problemet är bara att utomjordingarna ser helt annorlunda ut än vad människor gör. Det har så lite utseendemässigt gemensamt med oss, att de inte ens förstår om det är människor, svampar eller jättebläckfiskar som de ska infiltrera.
Under rymdfärden hit gör de därför sitt bästa för att studera jordens invånare in i minsta detalj via satelliter som de har satt ut, och att göra sina bästa imitationer av hur invånarna ser ut, pratat och rör sig. Vissa av utomjordningarna lyckas helt okej med uppgiften. Medan andra kanske utgår lite väl mycket från sin egen art och vad de själva tycker är normalt. När utomjordingarna väl når Jorden och på plats uppnår varierande resultat med att smälta in, börjar deras artbaserade pakt mer och mer att luckras upp, och frågor börjar ställas om vad gemenskap egentligen betyder.

Är det de personer som har de mest liknande fysiska förutsättningarna som är mest kompatibla? Eller de som är från samma planet? Finns det vissa personlighetstyper hos alla levande varelser som mer delar en själarnas gemenskap? Och vilka hör i sådana fall ihop?
Är människans överlägsenhet som art verkligen så självklar som vi tror? Eller går det egentligen rent objektivt bättre för exempelvis svamparna just nu? Måste det alltdi finnas någon art som bestämmer, och som kontrollerar alla andra?

Kontaktuppgifter

Anna Thelin

Producent Folkteatern Gävleborg

Telefon 0730 – 35 91 64

E-post anna.thelin@folkteaterngavleborg.se

Period: 19 april – 17 december 2022
Pris skolföreställning: Kontakta Anna Thelin

Folkteaterns hemsida

Manus: Alma Lindé
Regi: Lotta Östlin Stenshäll

Teknisk information

Målgrupp: 9 – 12 år
Publikantal: 100 personer
Speltid: 60 minuter
Mörkläggning: ja
Medverkande: fyra skådespelare