Utforska ord i Litteraturlabbet!

LITTERATURHUSET TRAMPOLIN
Vill du inspireras till skrivande och berättande tillsammans med din klass? Då är ni välkomna att besöka oss på Litteraturhuset Trampolin i Sandviken. Vi tar er med på en utforskande workshop i våra unika lokaler som inbjuder till lek, skapande och berättande.

En lustfylld dag på Trampolin! Hur kan en råttas långa svans få fart på skrivlusten? Kan vi skapa karaktärer med ett klädrace? Hur upptäcker man intressanta miljöer med hjälp av kroppens alla sinnen? Det får ni veta i Litteraturlabbet! Under ledning av laboratorieråttorna professor Ratz och assistent Råtzilla utforskar vi dramaturgikurvan med lustfyllda litteraturlaborationer.

Låter det intressant? Tider finns att boka under v. 11 2023. För mer information mejla till ulrika.goude@sandviken.se. För att besöket ska bli så givande som möjligt ser vi gärna att workshoppen är mellan 120-180 minuter, men vi anpassar oss efter era tider. Om ni tar med matsäck går det bra att äta den i vårt kök.

Ett tips från oss: Gör en heldag i Sandviken och besök Parkbadet, Sandvikens härliga äventyrsbad.

Digitala nätverksträffar! Vi anordnar även digitala träffar för pedagoger via Teams. I detta nätverk får deltagarna möjlighet att dela idéer och testa på olika laborativa skrivlekar för att utveckla arbetet med skrivande för barn och unga. Anmäl dig genom att skicka in ditt namn, arbetsplats och mailadress till ulrika.goude@sandviken.se.

Kontaktuppgifter

Ulrika Goude Westby
Verksamhetsutvecklare, Litteraturhuset Trampolin
Kulturcentrum Sandvikens kommun
Telefon: 072 – 225 38 46
E-post: ulrika.goude@sandviken.se

Tillgänglig period: v. 11 våren 2023 (hösten 2022 är fullbokad)

Pris: Kostnadsfritt

Målgrupp/ålder: årskurs 4-6

Övrigt: Vill ni veta mer om Trampolins verksamhet kan ni läsa boken Trampolinmodellen. Ett lekfullt sätt att stärka barn och ungas läs- och språkutveckling (2018). Den finns att beställa gratis från oss.