De livrädda

RIKSTEATERN
De livrädda är en drastisk, humoristisk och spännande berättelse om två systrars minnen och upplevelser av rädsla och om syskonskap.

Man måste ha en plan när man börjar på en ny skola, en strategi. Håll inte armarna inåt! Gå som om du inte bryr dig om någonting! Vad som än händer – drick inte massa vatten som blir till kiss, du måste hålla dig långt ifrån toaletterna! Så säger Ara. Och hon vet allt, kan allt och är inte rädd för någonting. Man kan nästan tro att Nilofar inte tillhör samma familj som henne, för hon är rädd för allt. Mest av allt är hon rädd för det som Ara har sagt om Diktatorn över ett helt land, om ögat som spionerar på alla  – och om det som händer när man blir kissnödig när du börjat på en ny skola.

De livrädda är en drastisk, humoristisk och spännande berättelse om två systrars minnen och upplevelser av rädsla och syskonskap. Om att vara äldst och yngst, om att vara utlämnande till varandra för att klara av det livsfarligaste som finns – att ligga i en säng, att blunda och inte kunna somna. Eller värst av allt; att vara den som ensam ligger kvar när den andra somnat! En föreställning om de rädslor som finns bakom ögonen när man har lagt sig. Yttre och inre, verkliga och de som skapas av ens egen fantasi.

Pjäsen bygger på systrarna Nasiris gemensamma upplevelser när de skapat sina egna små världar i sitt rum under uppväxten.

Kontaktuppgifter

Teaterkonsulent
Agneta Svens

Riksteatern Gävleborg
Box 857
801 31 Gävle

Telefon: 070 – 375 19 94

Mail: agneta.svens@riksteatern.se

Period: Hösten 2021
Pris skolföreställning:  9 500 kr

Dramatiker: Talajeh Nasiri
Regi:
Marall Nasiri
Riksteatern i samarbete med Unga Dramaten

Scenkonstportalen 

Teknisk information

Målgrupp: 10 – 12 år
Publikantal: 100 personer
Spelyta: 13 x 9 meter, 4 meter takhöjd
El: 16 Amp, 3-fas handske
Speltid: 50 minuter
Bärhjälp: Ja tack, fyra personer
Bygg-/rivtid: 3,5/1,5 timme
Mörkläggning: Ej nödvändigt
Medverkande: 2 skådespelare
Övrigt: Bygger en blackbox i tyg, sittplatser medföljer