Balladen om Våtsvinet McGurk

ARIN TEATERPRODUKTION
En finstämd och lekfull historia om modet att vara sig själv, behålla sina drömmar och våga säga förlåt - oavsett ålder.

Balladen om Våtsvinet McGurk är en finstämd och lekfull historia om modet att vara sig själv, behålla sina drömmar och våga säga förlåt – oavsett ålder.

”Varför gör han inget? Står bara där!”
Påsklovet är slut. Fotbollskillen Martin kommer till en ny skola. Han försöker hitta vänner men den enda som välkomnar honom är den lite udda Simon. Martin vill inte sitta bredvid Simon men det finns ingen annan stol. På lunchen när Martin blir trakasserad av det häftiga gänget kliver Simon emellan och efter det är de vänner. Sida vid sida i klassrummet jobbar de flitigt och på fritiden bygger de en hemlig koja ute i skogen. Sommarlovet börjar och vänskapsbandet mellan pojkarna växer sig starkare. De klättrar i träden, rusar upp för kullarna och leker på kyrkogården, Simon och Martin drömmer om att bli berömda serieskapare och se hela världen. De blir oskiljaktiga. Fram till den dagen Simon får skulden för något Martin gjort och allt förändras. Trettio år senare ska de mötas igen.

Efter den hyllade uppsättningen av Jan Guillous Ondskan kommer en ny föreställning av Arin Teaterproduktion i samarbete med TEATERi. Balladen om Våtsvinet McGurk är en skotsk pjäs som vänder sig till alla från 10 år, barn som vuxna.

Kontaktuppgifter

Teaterkonsulent
Agneta Svens

Riksteatern Gävleborg
Box 857
801 31 Gävle

Telefon: 070 – 375 19 94

Mail: agneta.svens@riksteatern.se

Pressbilder

Period: Vecka 17
Pris skolföreställning: 12 500 kr 
Pris 2 st föreställningar samma dag och lokal:
21 000 kr

Arin Teaterproduktions hemsida 

Manus: Rob Evans
Översättning:
Jesper Arin
Regi:
Jesper Arin 
Ljusdesign:
Mikael Tham
Kostym:
Isabella van Braeckel

Teknisk information

Målgrupp: 10 – 12 år
Publikantal: 70 personer
Spelyta: 5 x 5 meter
Takhöjd: 3 meter
El: 2 x 10 Amp
Speltid: 50 minuter
Bygg/rivtid: 120/60 minuter
Bygg och bärhjälp: behövs ej
Mörkläggning: Önskvärt
Medverkande: en skådespelare