Avatarer

MASTHUGGSTEATERN
Ett lika underhållande som innerligt virrvarr av möten och missförstånd där handlingen ömsom utspelar sig i en spelvärld och chattar ömsom i det vi kallar verkligheten.

En dag får Simon en konstig friend request i sitt favoritspel. Någon som skriver på dålig engelska och verkar liksom gammal. Som byter namn hit och dit, vill bli vän och spela med Simon och som inte ger sig. Det känns som ett gubbcreep förföljer honom. Samtidigt är det något konstigt med hans pappa, Rikard. Han slutar gå till jobbet och hemmet börjar förfalla. Han verkar pyssla med något hemligt på sin dator. Och ena stunden verkar han tro att Simon är näthatare eller nåt, nästa hintar han att Simon borde festa och kröka mer, och ibland sitter han bara och kollar skumt på Simon.

Vad är det som händer med pappan? Vem är han egentligen? Vem tror han, pappan, att Simon är? Och varför är det plötsligt fullt av konserver överallt i hemmet?

Avatarer blir ett lika underhållande och innerligt virrvarr av möten och missförstånd där handlingen ömsom utspelar sig i spelvärld och chattar ömsom i det vi kallar verkligheten. Där vi ena stunden ser allt genom Simons ögon och i den nästa Rikards. Det är historien om en far och son som inte riktigt kan förstå varandra. Medan bägge två i själva verket mest längtar efter en ärlig och nära relation. Och mitt bland avatarer som byter ägare och utseende, äger ett trevande möte rum mellan en son och hans pappa.

Kontaktuppgifter

Teaterkonsulent
Agneta Svens

Riksteatern Gävleborg
Box 857
801 31 Gävle

Telefon: 070 – 375 19 94

Mail: agneta.svens@riksteatern.se

Period: Vecka 39
Pris skolföreställning: 10 500 kr
Pris 2 fst samma dag och lokal: 18 700 kr

Masthuggsteaterns hemsida

Manus: Gustav Tegby
Regi: Peter Elmers
Scenografi & kostym: Råger Johansson
Ljusdesign: Maria Ros
Ljuddesign, komposition:
Robin af Ekenstam
Dramaturg:
Kristina Ros

Teknisk information

Målgrupp: 13 – 19 år
Publikantal: 60
Lokal:  8 x 9 meter,2.6 meter takhöjd
El: 1 x 16 Amp
Speltid: 75 minuter
Bygg/rivtid: 120/60 minuter
Bygg och bärhjälp: 1 person
Mörkläggning: Ja, krav
Medverkande: två skådespelare