Att göra en eld

TEATER DE VILL
Ett actionfyllt relationsdrama om att hitta gemensamma beröringspunkter och att mötas över generationsgränser.

Världens tråkigaste kväll med gammelmormor förvandlas till ett hisnande äventyr där gammelmormor och Liam måste samarbeta och lära av varandra..

Vilken skräck! Att som 9-åring tvingas tillbringa en hel kväll på äldreboendet med mormors mamma som barnvakt. På en plats där absolut inget barnanpassat finns att göra. Där allt skriker gammalt och luktar kålpudding. Vad ska en liten pojke och en gammal tant som knappt känner igen varandra och som inte har ett enda gemensamt intresse sysselsätta sig med? Klockan tickar långsamt, de gamla möblerna knarrar. Inte ens favoritdatorspelet känns kul. Speciellt inte när gammelmormor hela tiden lägger sig i, ifrågasätter och försöker göra sig lustig. Så plötsligt förändras allt. Datorspelet får liv. Taket blir stjärnhimmel, rummet dunkel vildmark och vårdbiträdet en ”brains-törstande” zombie. De båda kastas in i ett vindlande äventyr, helt utlämnade till varandra…

Att göra en eld är en nyskriven pjäs av den hyllade och flerfaldigt prisbelönade dramatikern Anders Duus. Ett actionfyllt relationsdrama om att hitta gemensamma beröringspunkter och att mötas över generationsgränser. Det är en humoristisk, ömsint, spännande och ibland lite läskig föreställning berättad med mycket värme. Tematiken ges extra aktualitet i skuggan av pandemiårens krav på isolering och besöksförbud. Här väcks också frågor om ett samhälle som kanske behöver ställa om. Där det börjar bli viktigt att återbruka, läka och reparera. Där det inte längre går att bara slita, slänga och konsumera. Där kunskaper som gått förlorade, men som fortfarande finns i minnet hos de allra äldsta, efterfrågas på nytt.

Trailer 

7-minuters trailer 

Hela föreställningen 

Kontaktuppgifter

Teaterkonsulent
Agneta Svens

Riksteatern Gävleborg
Box 857
801 31 Gävle

Telefon: 070 – 375 19 94

Mail: agneta.svens@riksteatern.se

Pressbilder

Period: Vecka 43
Pris skolföreställning: 12 500 kr 
Pris för 2 st föreställningar samma dag och lokal:
23 500kr

Teater De Vills hemsida

Manus: Anders Duus
Regi: Johan Bössman
Scenografi: Caroline Romare
Kostym: Caroline Romare
Ljuddesign: Fredrik Söderberg
Ljusdesign: Lina Bennet
Mask: Agnes Kenttä
Illustratör: Miriam Renting

Teknisk information

Målgrupp: 7 – 9 år
Publikantal: 70 personer
Spelyta: 6 x 6 meter
Takhöjd: 2,7 meter
El: 2 x 10 Amp
Speltid: 45 minuter
Bygg/rivtid: 3,5 /1 timmar
Bygg och bärhjälp: Ja tack
Mörkläggning: Ja tack
Medverkande: tre skådespelare